fbpx
Close

Geçmişin hafızasını bugüne uyarlayarak geleceğe aktarmaya çalışıyorum.

Ben Kimim?

Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümünde üniversite eğitimimi tamamladım. Süt sektörüne merakım üniversite döneminde başladı.Geleneksel ve artizan üretime gönül vermiş bir mühendis olarak Türkiye ve İtalya’da peynir üretimi eğitimleri aldım.İtalya Calabria’da Italian Culinary İnstitute’ de ‘Artisan İtalian Cheesemaking; Technique&Production programını başarıyla tamamladım.Güney İtalya’nın Puglia,Calabria bölgeleri ve Sicilya Adası’nda koyun çiftlikleri ve geleneksel Güney İtalya peynirlerini üreten mandıralarda çalıştım. Sicilya Adası’nda Ragusa şehrinde yer alan geleneksel üretimleri inceleyen önemli bir uluslararası uygulama araştırma merkezi ve konsorsiyum olan CORFİLAC’da süt ürünleri üzerine yapılan çalışmalarda yer almaktayım. Aynı zamanda Türkiye ve Dünya’daki çiftlik ve mandıralara ;mandıra kurulumu ve geleneksel Türk ve İtalyan peynirleri üretimi danışmanlığı vermekteyim.Biga Kadın Kooperatifi-Eceköy Süt Ürünleri mikro-mandıra kurulumuna vermiş olduğum danışmanlıkla bağımın başladığı Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı ile beraber çalışmalarımı yürütmekteyim. Ayrıca Anadolu’da süt ürünleri üreten kadın kooperatifleri ve girişimcilere gönüllü destek vermekteyim.Onların peynirlerinin üretim,arge,coğrafi işaret çalışmalarına destek vermekte, geleneksel kadim reçetelerinin devamlılığı için yaptığımız süt ürünlerini kayıt altına almaktayım.TEDx konuşmacısıyım .Lisanslı serbest paraşütçüyüm, model uçak yapımı ve tüplü dalışla ilgilenmekteyim. Arkeoloji meraklısıyım. Her bir peynir bulunduğu coğrafyanın izlerini taşır.O sebeple gittiğim herbir bölgenin, köyün tarihini, gelenek ve göreneklerini merak eder, detaylıca araştırırım. Peynir üretirken yörenin geçmiş hafızasını bugüne uyarlayarak geleceğe aktarırım.

Katıldığım bazı söyleşi ve webinarlar

Sorularınız mı var? Hemen iletişime geçin.