OD Urla Çiftliği

Od Urla Çiftliği, jersey inek ve saanen keçi yetiştiriciliği yapan, hayvan refahını önemseyen, süt ürünlerini büyük bir keyifle üreten bir çiftlik olduğu gibi ‘Tarladan sofraya’ yöntemiyle yola çıkan Od Urla restorantının ise ayrılmaz bir parçası.

Donanımla kurmuş oldukları mandıralarında; sürk, ricotta, labne, gorcola, sepet, çerkes, isli çerkes, pecorino, ricotta, gorgonzola ,Havran kelle ve çeşnili hellim peyniri ürettik. Proseslerindeki peynirleri inceledik, eksiklerini giderdik, yorumladık.

Önümüzdeki zaman diliminde ise çiftliğe yeni süt ürünleri kazandırarak, gıda mevzuatına uygun, restaurantlarındaki tabaklarda yer alabilecek yeni deneyimler elde edeceğiz.

Çiftliğimizde, Jersey ineklerimiz ve keçilerimizden sağdığımız sütlerimizle, sağlıklı ve lezzetli peynir yapma çabalarımız sırasında imdadımıza yetişti ,sevgili Nurper Özcan.  Kendisinden aldığımız eğitimin ardından, doğru yöntemlerle, gerçekten çok daha lezzetli sepet peyniri yapıyoruz. Sürk,Tatlı Lor, Hellim ve Gorcola peyniri de öğrenip ürettiklerimiz arasında.
Hem de bu peynirlerin, yıllarca Nurper hanım tarafından Türkiye’mizin çeşitli yörelerinden kendine has usüllerini formülüze ederek tariflemesi, ürünleri çok daha kıymetli kılıyor.  Yol uzun, yeni ve farklı peynir çeşitlerinin üretimi için buluşmak umuduyla. Sevgiler.

Mine-Günter Sezener
OD Urla