Sizlere, uçsuz bucaksız meralara sahip İtalya’nın rüya gibi bir adası olan Sardinya’da geleneksel ve artizan peynir üretimi yapan bir mandıradan bahsetmek istiyorum.
@sinnosformaggi ye sadece mandıra demek yeterli olmaz çünkü orası aynı zamanda Samuel’in bir arge merkezi.Annesinden öğrendiği ada peynirlerini kendi tarzıyla ve tamamen geleneksel şekilde üretiyor.Hergün yeni şeyler deniyor.Ve en önemlisi peyniri tutkuyla üretiyor. Sanırım bu beni orada en çok etkileyen şeydi!
1928’den beri soykütüğü tutulan yerli Sarda koyun sütünü çiğ olarak bakır kazanda ısıtmakta, doğal şirden mayasıyla mayalamakta ve diğer aşamalarda ise ahşap ekipmanlar kullanmaktadır. Peynirlerinin isimleri ise İtalyanca değil, adanın resmi dili Sardinyaca İşte tüm bunlar bir peyniri özel kılan kıymetli ayrıntılar!
Sevgili Samuel, evinin kapılarını ardına kadar açtığın, peynir hakkında yaptığımız sohbetler ve güler yüzün için sonsuz teşekkürler!