Manici Çiftlik, doğaya saygı duyarak sürdürülebilir bir çiftlik deneyimini oluşturan, içerisinde konaklama, tarım, restoran, hayvancılık, etkinlik alanı ve mandıra bulunduran bir çiftlik.Beraber çıktığımız bu yolda; civar köyleri gezerek geleneksel unutulmaya yüz tutmuş peynir çeşitlerini tespit edip, üreticileri ile görüştük, tarifleri kayıt altına aldık. Çiftlikte, ’50 Peynirli Şehir Balıkesir’ kitabında da yer alan Havran otlu kelle peyniri, depme peyniri, çerkez peyniri gibi yöreye has peynirleri bölgedeki üreticilerle birlikte ürettik ,yorumladık.
Bilgi alışverişi yaptık. Hellim, sepet, salamura köy peyniri, sürk, ricotta, labne, gorcola peyniri ürettik.
Aynı zamanda ,mandıra kurulumunda ; mandırada kullanılacak makina, alet ekipman seçimi ve yerleşiminden, ürün reçeteleri, Haccp dosyası, gıda tarım bakanlığı mevzuatlarına uygun üretim modellemesinin oluşturulması, etiketleme, ambalajlamaya dek beraber çalışma yürüttük.Suan hijyen ve sanitasyon kurallarının uygulandığı mandıralarında işletme kayıt belgesine sahip, gıda mevzuatına uygun peynir, yoğurt, tereyağ üretimlerine devam etmekteler. Mamülleri, kendi restoranlarında kullandıkları gibi, bünyelerindeki Manici Kasrı otel mutfağını da süt ürünlerinde desteklemekteler.
Önümüzdeki dönemde ise beraber, çiftliklerindeki peynir mahzeninde olgunlaştırılmış peynir üretimine devam edeceğiz.
Manici Çiftlik olarak kendi hayvanlarimizdan sağdigimiz saglikli sütleri, geleneksel yapim yontemleri ile birlestirerek yerel peynirler üretmek icin sevgili Nurper Ozcan ile keyifli bir yola ciktik. Bu yolculukta bölgedeki yerel peynir ureticileri ile tanisma firsati yakalarken, Türkiye’nin dört bir yaninda uretilen lezzetli peynirlerin reçetelerini de edinme ve uygulama sansina sahip olduk. Tüm süreç boyunca yanimizda olan ve ailemizden biri haline gelen, peynir tutkusunu bizlere de aşılayan Sevgili Nurper’e sonsuz tesekkurler.