Bodrum Yalıkavak’ ta holstein ineklere sahip olan, hayvan refahını önemseyen Faruk Malhan ile yakından ilgilendiği Fransız peynirleri üzerine çalışma yürüttük. Marcellin peyniri, şarapta olgunlaştırılan peynirlerle beraber buttermilk’i değerlendireceğimiz reçeteler çalıştık. Tereyağ, köy peyniri, sepet peyniri ve sürk peyniri ürettik. Koleksiyon Mobilya bünyesindeki restoranlarında alkol-peynir tadımları için, çalışmalarımıza devam etmekteyiz.
Turkuaz Köy’de 2 gün boyunca aldığımız peynir eğitiminde Nurper Hanım tüm bilgilerini bize güler yüzüyle en iyi şekilde aktardı ve çok keyifli zaman geçirdik. Eğitimini aldığımız peynirleri suan otel mutfağımızda üretmekte ve menümüzde sunmaktayız.Eğitim sonrasında da ilgisini her daim bizden esirgemeyen Nurper Hanım’a çok teşekkür ederiz. Diğer eğitimlerimizi en kısa zamanda almak dileğiyle.