CoRFiLaC

İtalya’nın bir kamu kurumu ve arge merkezi olan CoRFiLaC Sicilya adasında Ragusa şehrinde yer almaktadır.CoRFiLaC’ın temelde iki ana kuruluş amacı vardır.Birincisi ; tarım ve arge dünyasını biraraya getirerek, tarımsal gıda üretimi ve geleneksel üretim sistemlerinin geliştirilmesinin sağlanması.İkincisi ; Süt ürünleri sektöründe hayvan beslenmesinden süt kalitesine, süt ürünlerinin üretilmesine dek olan zincirin zayıf noktalarını ve potansiyellerini belirleyerek projeler ve eğitimler düzenlenmesi.Bu sebeple CoRFİLaC, Akdeniz havzasındaki üniversitelerle ve uluslararası alandaki uzmanlarla işbirliği yapmaktadır.

Geleneksel ve artizan Anadolu peynirleri üzerine çalışan bir gıda mühendisi olarak katıldığım çalışmada İtalyan peynirlerinin üretimi, olgunlaştırılması ve Sicilya’ya ait hayvan ırkları üzerinde çalışma yapıldı.Katanya Üniversitesini’nde katıldığı çalışmada hem teorik hem pratik yöntemlerle oturumlar gerçekleştirildi, paylaşımlar yapıldı.CoRFiLAC’ daki bu çalışmaya geleneksel,artizan üretim teknikleri tecrübemle beraber, Anadolu deri peynirleri hakkındaki çalışmamla katkıda bulundum.